facebook

Має запам’ятати кожен водій: в Україні набули чинності нові правила

В Україні змінилися правила реєстрації нових авто
Відсьогодні, 6 серпня, в Україні змінилися правила реєстрації нових транспортних засобів, що спрощує процес для клієнтів автосалонів. Про це повідомляє “Ubr”.


Тепер покупці можуть отримувати необхідні послуги без потреби відвідування сервісних центрів МВС, а використання “транзитних” (червоних) номерів стає необов’язковим.

Згідно з постановою уряду №437 від 2 травня 2023 року, автосалони отримали право самостійно оформляти автомобілі на покупців, використовуючи їхню заяву за договором купівлі-продажу та довіреність на перереєстрацію, що формується у реєстрі транспортних засобів. Тепер покупець автомобіля не зобов’язаний особисто звертатися до сервісного центру МВС.

Це означає, що дилери, продаючи нові транспортні засоби, зможуть видавати автомобіль покупцеві, що вже зареєстрований в Україні з державним номерним знаком та свідоцтвом про реєстрацію на ім’я цього власника, прямо із салону.

Таким чином, покупцям нових автомобілів більше не доведеться отримувати тимчасові “транзитні” номери, оскільки автомобіль виїжджатиме з салону вже з реєстрацією.

Читайте також:  Жінка народила двох дівчаток вагою всього по 500 грам: подробиці про унікальних україночок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.