facebook

Кримські військкоми заробляють на тілах загиблих у війні – КримSOS

За нібито перевезення тіла на півострів родичам загиблих пропонують заплатити близько 1000-1500 доларів.



Російські військові комісари в тимчасово окупованому Криму заробляють на тілах загиблих солдатів у війні Росії проти України. Про це повідомляє громадська організація КримSOS з посиланням на джерела.

За наявною інформацією, військкоми привозять тіла загиблих до моргу Сімферополя, однак родичам кажуть, що вбитого щойно виявили в місцях активних бойових дій і транспортувати його непросто. За доставку рідним пропонують заплатити близько 100-150 тисяч рублів (близько 1000-1500 доларів).

Таку схему комісари виправдовують незручностями місцезнаходження тіла та його перевезення, інакше тіло доведеться чекати ще довго.

Наразі відомо щонайменше про три-чотири такі випадки.

КримSOS наголошує, що російські військові комісари є воєнними злочинцями, які від початку окупації півострова незаконно призивають і мобілізують місцевих мешканців до армії Росії. Це є порушенням Женевської конвенції та воєнним злочином згідно з Римським статутом.

Нагадаємо, з початку війни загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 256 050 осіб. Минулої доби ЗСУ знищили 480 окупантів.

Читайте також:  Нумеролог сказав, коли переможе Україна та розпадеться Росія

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.