facebook

Відповідь буде потужною: що для Росії означає обстріл України – оркам пора готуватися

Міністр енергетики попередив ворога
У випадку посилення обстрілу енергосистеми України з боку росії протягом цієї зими, Україна розглядає можливість атаки на російську нафтогазову інфраструктуру.


Таку позицію висловив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю Politico у Вашингтоні.

За його словами, росія регулярно здійснює кібератаки на електромережі України, і очікується, що ці атаки можуть посилитися в фізичні під час низьких температур, коли залежність від енергії для опалення буде найбільшою.

На запитання щодо можливої “відповіді” з боку України у разі збільшення атак з боку росії, Галущенко підтвердив можливість націлювання на російську нафтогазову інфраструктуру. Відповідно до нього, це було б справедливо. Він також наголосив, що атаки на енергетичну інфраструктуру росії є відповіддю на їхню агресію.

Галущенко висловив впевненість у тому, що світ може знайти альтернативні джерела палива, не обов’язково залежать від росії. Водночас, він зауважив, що атаки на інфраструктуру не будуть настільки критичними для цін, особливо, коли йдеться про газ і нафту.

Перед цим нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський раніше зазначив, що цієї зими Росія планує знищити українську енергосистему, і обіцяв потужну відповідь агресору.

Читайте також:  Екстрасенс назвала "сyднuй" день для Росії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.