facebook

За три тижні до 1 вересня: у Кабміні вирішили про дистанційне навчання у школах

Прем’єр розповів подробиці про зміни для школярів за кордоном.

Вже зовсім скоро школярі розпочнуть навчання, але через рашистських терористів багатьом дітям доведеться знову вчитися дистанційно. Про те, що зміниться у навчальному році, розповів глава уряду Денис Шмигаль.

Він заявив про те, що в Україні вводиться нова форма навчання у вибраній дистанційній школі у кожній області.

Шмигаль наголосив: “Учні, які перебувають за кордоном, вивчатимуть український компонент шкільної програми. Він займатиме 6-8 годин на тиждень. Решту предметів вони зможуть опанувати в школах країн, де наразі проживають. Цю частину навчання їм зарахують автоматично”.

Прем’єр також розповів, що на цей момент за межами України перебувають близько мільйона дітей, і додав, що наше завдання – зберегти їхній зв’язок із Батьківщиною та сприяти поверненню додому.



Нагадаємо, заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків поінформував, що приблизно 80-85% шкіл у країні розпочнуть новий навчальний рік в очному чи змішаному форматі.

У першому півріччі 2022-2023 навчального року лише 15% закладів освіти працювали очно, 33% – дистанційно, а 51% – змішано.

Сташків зазначив, що станом на 1 вересня 2023 року в країні не буде 100% показника офлайн-навчання у всіх школах, оскільки є навчальні заклади на прифронтових територіях, зокрема, у Харківській області й вони постійно перебувають під обстрілами, а в день буває по 4-5 повітряних тривог.

Читайте також:  День учителя в Україні: батькам складають списки, а серед подарунків – консервовані шкарпетки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.