facebook

Яким буде навчальний рік для українських школярів у 2023-2024 роках: Дітей повернуть за парти за однієї умови

У МОН дали декілька рекомендацій щодо нового навчального року.



До початку навчального року залишилося трохи більше місяця, тому батьки та учні активно готуються. Водночас, МОН рекомендує повернутися до очного навчання.
Діти зможуть вийти до школи лише за однієї умови, від якої залежить їхня безпека – наявність укриття на випадок обстрілів. Також у МОН переконані, що завдяки поверненню до очного навчання учні зможуть надолужити втрачені знання.

У той же час фахівці виділяють кілька недоліків онлайн навчання, серед яких: відсутність ефективного зворотного зв’язку з викладачами, великий обсяг домашніх завдань, проблеми з технікою та інше.

У МОН рекомендують максимально повернутися до офлайн навчання за наявності укриттів та їх достатньої місткості, проте кожен навчальний заклад залишає за собою право – переходити на класичний формат чи ні, дослухаючись до наказу військової адміністрації.

У регіонах, де продовжуються бойові дії, заочне навчання автоматично продовжується. Більшість шкіл застосують формат комбінованого навчання, коли частина років проходитиме на базі навчального закладу, а частина – онлайн. Там, де дозволяє безпека, школи повернуться до 100% очного формату навчання.

У деяких містах вже оголосили про повернення до очного та змішаного навчання, серед них Харків, Полтава, Дніпро та Кіровоградщина. Військове керівництво також висуває вимоги:

наявність у установі спеціальних укриттів, що відповідають вимогам ДБН;
готовність системи оповіщення;
визначення шляхів евакуації;
створення запасів води та медикаментів;
проведення уроків безпеки дій у разі повітряної тривоги.

Читайте також:  Офіційно: Рада скасувала ЗНО та ДПА для випускників 2022 року

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.