facebook

МОН: оплата праці має створювати конкуренцію серед учителів

Нова система оплати праці має створювати конкурентні умови в педагогічній спільноті.



Відповідна ціль має бути реалізована Міністерством освіти і науки у рамках презентованої нещодавно Візії майбутнього української освіти.

Зокрема, у рамках реалізації нової візії планується реалізувати стратегічну ціль, мета якої полягає у фінансуванні в повному обсязі системи середньої освіти і забезпечені її ефективним управлінням.

З цією метою має бути оновлена мережа закладів освіти, яка матиме достатнє фінансування.

Також держава має в повному обсязі фінансувати якісні освітні послуги.

Автори візії наголошують, що «нова система оплати праці має сприяти підвищенню престижності професії вчителя та створювати конкурентні умови в педагогічній спільноті».

Окрім того, наголошується, що освітня політика має формуватися на основі доказових даних та відповідати провідним міжнародним підходам і практикам.

Як відомо, Міністерством освіти і науки оприлюднена візія майбутнього освіти і науки, що відображає цілі і принципи розвитку освітньої сфери.

Планується, що візія допоможе створити освітню систему, яка відповідатиме потребам та запитам народу України, враховуватиме виклики і використовуватиме можливості.

Документ визначає завдання, до яких буде прагнути МОН, реалізуючи освітню реформу в країні.

Очікується, що наступним кроком для реалізації візії освіти і науки стане розроблення відповідної Національної стратегії розвитку освіти.

Читайте також:  Вчителі з Івано-Франківської області оголосили страйк через заборгованість зарплати: подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.