facebook

Батьки та учні мають бути готові: Навчальний рік розпочнеться з масштабних нововведень

Українцям розповіли про нововведення у школах.




Upset little girl doing homework, while her parents resting on the sofa.

Як стало відомо, що навчальний рік розпочнеться для дітей із важливих нововведень, причому це стосується учнів усіх класів. Про це йдеться у матеріалі, на сайті gsminfo.

Отже, ще зовсім небагато й розпочнеться новий навчальний рік 2023-2024. Минулий рік видався непростим для мешканців різних регіонів України. Деякі школи все навчання проводили у дистанційному форматі, тоді як у спокійніших регіонах учні відвідували заняття очно. Як буде цього року, поки що прогнозувати не беруться. Проте вже є інформація про інші нововведення, які точно чекають на школярів. Мова про оновлений формат вивчення інформатики. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами Федорова, протягом останнього навчального року деякі вчителі та учні брали участь у пілотному проекті, який запустили до Мінцифру. Проект називався “Оновлена ​​інформатика – ІТ студії”, в рамках якої учні отримували знання у новому форматі. У проекті взяло участь близько 50 шкіл та сумарно приблизно 3000 учнів. Після того, як проект завершився, вчителі поділилися своїми враженнями. Усі вони дуже позитивні, адже, за словами учасників проекту, помітно відмінний результат.

Наприклад, якщо йдеться про учнів 4 класу, то до участі у проекті вони не вміли створювати презентації та погано орієнтувалися у комп’ютерних програмах. Після навчання це не є для них проблемою і вони можуть навіть підказувати щось іншим.

Тож уже з 1 вересня саме ІТ-студії навчатимуть українських школярів основ інформатики. На думку Федорова, це дозволить українській молоді бути більш прогресивною та легше здобути в майбутньому сучасну, престижну та високооплачувану професію. Для України теж чудово, якщо буде більше таких фахівців, адже вони створюватимуть цікаві стартапи, проекти, просуватимуть Україну на міжнародному ринку і тим самим збільшуватимуть ВВП.

Трансформація освіти з боку Мінцифри продовжуватиметься й надалі. Зокрема, на платформі Дія з’явиться ще більше навчальних курсів, які можна буде проходити безкоштовно або за символічну вартість.

Читайте також:  Більше 6 тисяч шкіл не підключені до оптичного інтернету – Мінцифри

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.