У Франківську директорів шкіл зобов’язали відремонтувати шкільні їдальні
Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради провів розширену нараду відповідальних осіб за організацію харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах міста Івано-Франківська.
В нараді взяли участь приватні підприємці, котрі надають послуги з організації харчування у закладах освіти, керівники ЗНЗ, медичні працівники, соціальні педагоги, практичні психологи, батьки, громадськість. На засіданні обговорили забезпечення належного рівня якості харчування вихованців загальноосвітніх навчальних закладів у 2017-2018 навчальному році.
За результатами наради керівників ЗНЗ зобов’язали:
– тримати на контролі питання реалізації страв та продуктів харчування у шкільних буфетах;
– заборонити використання в раціоні харчування дітей сухих сніданків: чіпси, сухарики, шоколадні вироби, газовані напої та інші продукти харчування, що містять штучні консерванти, фарбники, ароматизатори, підсолоджувачі й викликають подразнення слизової оболонки шлунку та є небезпечними;
– не допускати прийом продуктів харчування, буфетної продукції до загальноосвітнього навчального закладу без супровідних документів, які засвідчують їхнє походження та якість;
– забезпечити розгляд питання організації харчування в навчальному закладі за участю медичних працівників, працівників шкільної їдальні на засіданні педагогічної ради та батьківських зборах, на нарадах при директорові;
– організувати роботу із формування навичок та культури здорового харчування, етики прийому їжі, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань (лекції, семінари, ділові ігри, вікторини, дні здоров’я тощо);
– здійснювати постійний контроль за додержанням дітьми правил особистої гігієни та вживанням гарячих страв, соків, борошняних виробів, санітарно-гігієнічним станом обідньої зали, харчоблоку, дотриманням режиму і графіків харчування дітей, чергуванням педагогічних працівників в обідньому залі;
– спільно з приватними підприємцями, котрі надають послуги з харчування учнів, організувати роботу щодо проведення ремонтних робіт приміщень шкільної їдальні, оновлення технологічного обладнання у шкільній їдальні;
– розробити алгоритм контролю стану організації харчування учнів батьківською громадськістю.
Приватні підприємці, котрі надають послуги з харчування учнів, повинні дотримуватись умов договору про закупівлю послуг з організації харчування учнів за бюджетні кошти. А також до 29 вересня представити обґрунтовані розрахунки щодо цінових пропозицій на гаряче харчування.
Шукайте деталі в групі Facebook