facebook

Загальна мобілізація: момент вручення повісток тепер знімають на відеокамеру

В Україні запровадили ще одну новацію щодо мобілізації військовозобов’язаних громадян. Вручення повістки співробітники ТЦК тепер фіксують на відеокамеру. Таким чином вдасться уникнути багатьох конфліктних ситуацій, пов’язаних із цим процесом. А самому військовозобов’язаному буде важче уникнути мобілізації, оскільки у розпорядженні ТЦК буде незаперечний доказ, що повістку він отримав.



Загальна мобілізація: момент вручення повісток тепер знімають на відеокамеру – today.ua
Про таку новацію розповів канал “Київ 24”.

Як з’ясувалося, першими до такого способу вручення повісток вдалися співробітники Чернігівського ТЦК. Саме вони стали виходити на вулиці міста з бодікамерами, на які тепер фіксують увесь процес спілкування із військовозобов’язаними чоловіками. Причому записується не лише сам момент вручення повістки, а й уся розмова.

Представники ТЦК з’ясовують, чи став чоловік на військовий облік, чи має відстрочку або броню від мобілізації, а також інші дані, що стосуються військового обліку. Потім, якщо чоловік ще не був у військкоматі з початку війни, йому виписують повістку.

“Чи встали вони на військовий облік, якщо не стали, то чому. Якщо людина має лист бронювання чи відстрочення, а також з’ясовуємо нюанси та виписуємо облікову повістку”, – розповів представник Чернігівського ТЦК.

Загальна мобілізація: момент вручення повісток тепер знімають на відеокамеру

При цьому начальник Чернігівського ТЦК та СП Олег Гончарук, у свою чергу, роз’яснює, що вручення повістки для явки у військкомат аж ніяк не рівнозначне призову до армії. Просто ТЦК потрібно уточнити облікові дані всіх військовозобов’язаних чоловіків, щоби знати, який резерв має регіон і країна в цілому. Але, звичайно, наступним етапом може бути вже вручення бойової повістки.

“Вручення бойової повістки – це, коли вже людина пройшла медкомісію, ми її вивчили за морально-психологічними якостями, запропонували ту чи іншу військову частину та знаємо, куди ми її оберемо”, – пояснив Олег Гончарук.

Читайте також:  РФ готується до довгої війни, зараз найактивніша фаза – Міноборони

При цьому він нагадав, що для громадян, які не з’явилися за виписаною повісткою у ТЦК, настає адміністративна відповідальність. А от якщо вони не з’явилися за бойовою повісткою, то відповідальність буде вже кримінальна.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.