facebook

У банках та обмінках назріває переполох: експерт попередив про валютні “гойдалки” – що буде з доларом

Що буде з курсом долара найближчим часом
Наступного тижня на валютному ринку не виключено коливання курсу американської валюти. Про це повідомляє РБК-Україна.


Як повідомляє фахівець, Тарас Лісовий, коливання долара не перевищать 1.5-2.0%. Також він повідомляється, що ситуація на валютному ринку навряд чи здивує, адже основні тактичні та стратегічні дії НБУ не зміняться, до того ж відсутні економічні причини для неконтрольованих (непередбачуваних) та нестримних змін.

По-перше, дія режиму “керованої гнучкості” не буде скасована, а це означає, що Нацбанк продовжить власну тактику регулювання співвідношення попиту та пропозиції через обсяги валютних інтервенцій, сказав Лісовий.

Крім того, передбачити, якими будуть валютні коливання – вгору чи вниз – поки вкрай важко, проте ми не можна виключати, що “система” валютних змін також залишиться в силі, тобто будь-які зміни не проникатимуть за межі валютних коридорів, а основні показники ринку будуть збережені (показники щоденних коливань, різниці між курсами тощо)

Якщо говорити про готівковий ринок, то він буде залежати від міжбанку: формування курсів, як і раніше, відбуватиметься на основі показників безготівкового ринку з додаванням незначної комісії фінустанов.

Щодо основних показників ринку, то, як прогнозує Лісовий, вони будуть такими:

Очікувані коридори валютних змін: 39-40 грн/долар та 42-43,5 грн/євро (міжбанк) та 39-40 грн/долар та 41-43,5 грн/євро (готівковий ринок).
Середні тижневі коливання курсів не перевищать 1,5-2% понеділків.
Тому не варто переживати щодо коливань американської валюти, адже вони незначні та малопомітні.

Читайте також:  Залужний оголошує про посилену мобілізацію: які категорії будуть призвані наперед і в якому віці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.