facebook

У боях на Донеччині загинув майстер спорту України з хортингу Дмитро Войтюк

Українська спортивна сім’я втратила ще одного Героя країни. На фронті загинув майстер спорту України з хортингу Дмитро Войтюк.

Джерело:

Міністерство молоді та спорту України

Український спортсмен віддав життя за незалежність та свободу нашого народу. Дмитро Войтюк загинув у боях на Донеччині.

Ще одна жахлива втрата


Жахливу звістку Міністерство молоді та спорту України сповістило 13 червня. Натомість українська федерація хортингу повідомила про загибель Дмитра ще 5 червня. Однак кожна втрата для нашої країни є нестерпним болем.

Спортивна зала для нього була другою домівкою. Дмитро був Воїном за станом душі,
– йдеться у пості федерації хортингу.

Що таке хортинг?
Це сучасне українське бойове мистецтво, яке було засноване в нашій країні. Влітку 2009 року Міністерство молоді та спорту України офіційно визнало хортинг як вид спорту. Відзначається, що назва цього виду спорту пішла із острова Хортиця, де є Запорізька Січ.

Що відомо про загиблого Дмитра Войтюка
Дмитро Войтюк народився 3 січня 1993 року у місті Сарни, що на Рівненщині.
Протягом трьох років (із 2013-го по 2016-й роки) навчався у Національному університеті біоресурсів і природокористування України за спеціальністю “Енергетика сільськогосподарського виробництва”.
Дійшов до звання Майстер спорту України з хортингу.

Нагадаємо, що в Україні розробили спеціальний сайт “Янголи спорту”, де є коротка інформація про загиблих представників українського спорту, життя яких обірвало повномасштабне вторгнення Росії у нашу країну.

За повідомленням цього сайту, Войтюк займався також боксом під керівництвом чемпіона світу WBA Юрія Нужненка. Пройшов службу у Національній поліції України, а також армії. А сумна звістка про його загибель надійшла ще 4 червня.

Читайте також:  У Путіна є два шляхи закінчити війну: він обрав найгірший - ексрозвідник

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.