facebook

Можливі хімічні атаки в Україні: ВООЗ вживає заходів для різних ситуацій, які можуть уразити людей

Організація розглядає всі сценарії подій в Україні та готується до будь-якої ситуації в межах свого мандату.



Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я в Європі Ганс Клюге заявив 7 квітня, що орган готується до можливих хімічних атак в Україні, оскільки серйозно ставиться до попереджень, які надійшли як із Заходу, так і з Москви.

Про це Клюге сказав на брифінгу у Львові, пише Reuters.

“Враховуючи невизначеність нинішньої ситуації, немає жодних гарантій, що війна не стане гіршою”, – зауважив регіональний директор ВООЗ у Європі.

“ВООЗ розглядає всі сценарії та вживає непередбачених заходів для різних ситуацій, які можуть уразити народ України, – від продовження лікування масових жертв до хімічних нападів”, – повідомив він.

Водночас Клюге відмовився надати детальнішу інформацію про підготовку.

Відповідаючи на пряме запитання про можливу хімічну атаку Росії на Україну, посадовець сказав: “Коротка відповідь полягає в тому, що ВООЗ готується до будь-якої ситуації в межах нашого мандату”.

На тому ж брифінгу директорка ВООЗ Хізер Паповіц сказала, що Україна є індустріальною країною з хімічними небезпеками, які можуть постраждати від різних нападів.

Читайте також:  Нардепи хочуть позбавляти громадянства військовозобов'язаних, які втекли за кордон та не повертаються: кого це стосується

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.