facebook

Доплати за вік у 2023 році: пенсіонерам розповіли, хто та які суми отримає

Які українським пенсіонерам належать доплати за віком
Крім пенсійних виплат, розмір яких кожному українцю встановлюється індивідуально, ще передбачені доплати за віком, нагадує На пенсії.


Залежно від віку пенсіонера держава щомісяця доплачує різні суми. Ці виплати запровадили з ініціативи президента України Володимира Зеленського з 2020 року.

Спочатку вони охоплювали всіх громадян, яким виповнилося на момент липня 2020 80 років і більше. З жовтня 2022 року вона вже охопила громадян віком 70 років та більше.

Але постають у пенсіонерів питання, що за віком вони відповідають вимогам, а обіцяної доплати не отримали.

Наприклад, читачка з Одеської області, якій у лютому виповнилося 75 років. Але вона не отримала 456 грн., які держава обіцяє пенсіонерам віком від 75 до 80 років.

Вона написала, що їй загалом додали 156 грн. У ПФУ пояснили, що доплату починають пенсіонеру платити з дня досягнення такого віку.

Тобто грає роль якого числа день народження і коли приходить пенсія. Але ще один важливий момент – доплати не підсумовуються.

Тобто при досягненні певного віку людина просто переходить з одного “рівня” на інший. Це означає, що якщо у 74 роки пенсіонер отримував 300 гривень доплати, а з жовтня 2022 року громадян від 70 до 75 років саме стільки почали доплачувати, тоді при досягненні 75 років йому додадуть лише 156 грн.

Це стосується й у досягненні 85 років, раніше встановлена ​​надбавка зросте з 456 до 570 гривень.

Також ще однією умовою для отримання доплати є те, що розмір щомісячної пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, індексацій та іншого має бути меншим за розмір середньої заробітної плати в Україні на 2020 рік, з якої сплачено страхові внески. Вказується, що цей розмір складає 10340 грн.

Читайте також:  Фондові торги в США завершилися зростанням індексів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.