facebook

Кого в Україні залишать без субсидій: 5 категорій громадян

В Україні сім’ї, чиї витрати на квартплату перевищують 15% доходу, мають право на отримання житлових субсидій. Однак деяким громадянам можуть скасувати виплату коштів.

Про це пишуть Патріоти України.

Наприклад, субсидія не призначається тим, хто має прострочену більше 3 місяців заборгованість з оплати комунальних послуг, сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

Як зазначається, субсидія призначається у таких випадках за умови підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або її оскарження в судовому порядку.




Через що ще можуть припинити виплату коштів?

Загальна площа квартири перевищує 130 кв. м та 230 кв. м у будинках;

член сім’ї протягом 12 місяців перед призначенням субсидії здійснив операцію на суму понад 50 тис. грн;

особа має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти в сумі, що перевищують 100 тис. грн, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму понад 100 тис. грн;

наявний транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 5 років та/або більше ніж один транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа);

у складі сім’ї є повнолітні що непрацюють (і які не мають статусу безробітного) або чий середньомісячний дохід менший за мінімалку, чи особи, які не сплачують ЄСВ протягом трьох місяців.

Читайте також:  Субсидії в Україні будуть призначати по-новому

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.