facebook

Допомога малозабезпеченим сім’ям під час війни: хто може претендувати

Держава фінансово підтримує малозабезпечені сім’ї в Україні. Соціальні виплати щомісячно надаються малозабезпеченим громадянам, які проживають в Україні та з поважних причин мають середньомісячний дохід менший за прожитковий мінімум. Під час війни порядок виплат таким громадянам не змінився.



Так, згідно з чинним законодавством, малозабезпеченою сім’єю в Україні вважається сім’я, середньомісячний сукупний дохід якої нижчий за гарантований прожитковий мінімум для всіх її членів.

За матеріальною допомогою можна звернутися до управління праці та соціального захисту населення. Там вам назвуть підстави для нарахування соціальної допомоги у конкретному випадку за вашого доходу на сім’ю. Розмір прожиткового мінімуму для сім’ї залежить від її складу та кількості осіб. Відповідно, для кожної сім’ї сума виплат буде різною.

Розмір соціальних виплат визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та середньомісячним сукупним доходом малозабезпеченої сім’ї.

В умовах воєнного часу в Україні виплати, призначені раніше, продовжуються автоматично, навіть якщо одержувач не продовжив нарахування коштів.

Після завершення воєнного стану гроші на рахунки малозабезпеченим громадянам надходитимуть ще один місяць. Щоб продовжити допомогу, потрібно буде протягом місяця оновити документи.

Хто може входити до складу малозабезпеченої сім’ї та отримувати державні виплати:

чоловік, дружина, рідні та усиновлені діти віком до 18 років, а також діти, які навчаються до досягнення 23 років та не мають власних сімей;
неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства І та ІІ групи або особами з інвалідністю І групи, які проживають разом з батьками;
непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними та перебувають на їх утриманні у зв’язку з відсутністю власних доходів;
жінка та чоловік, які не перебувають у шлюбі, але проживають однією сім’єю та мають спільних дітей.
Для отримання матеріальної допомоги необхідно надіслати або особисто принести до органу соціального захисту населення такі документи:

Читайте також:  Відомий астролог прогнозує катастрофічний період у квітні і перші дзвіночки перемоги у війні

заяву на призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям;
декларацію про доходи та майновий стан сім’ї;
довідку про участь в обороні України або в опорі та стримуванні армії РФ на території України;
довідку про доходи, інформація про які відсутня у ДПС, Пенсійному фонді України або фондах соціального страхування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.