facebook

Батьки розоряться на репетиторах: у МОН затіяли глобальні зміни у школах – чорні часи для навчання

У Міносвіти висунули на обговорення важливі зміни у сфері освіти.

На обговорення громадськості нещодавно Міносвіти висунула пропозицію скоротити кількість предметів для вивчення. Мало того, знову заговорили та назвали конкретну дату впровадження в Україні 12-річної системи освіти, про яку йдеться ще з 2018 року. Про те, які зміни можуть вже набути чинності незабаром, повідомляється в Telegram-каналі Труха Україна.

Як батьки, так і учні зараз незадоволені тим, як триває процес навчання у школах. Діти практично вчать все самостійно, оскільки у багатьох школах продовжується дистанційна освіта.

Спочатку обмеження, пов’язані з епідемією Covid-19, потім повномасштабна російська військова агресія, часті повітряні тривоги, відключення електроенергії – з такими проблемами зіткнулися вчителі та батьки з дітьми.

Тепер на обговорення висунули ідею скоротити кількість годин на вивчення деяких предметів. Суть у тому, що старшокласникам хочуть дати можливість самостійно вибрати, які предмети він навчатиме більше, а які – менше.

Здавалося б, що це має свої плюси, адже у низці країн Європи так уже роблять. У 10 і 11 класах вже помітно, хто має великі схильності до точних наук, а хто – до гуманітарних.

Нардеп із фракції “Голос” Інна Совсун вважає, що вчителі, які викладають предмети, що пропонують об’єднати з іншими та скоротити кількість годин на вивчення, можуть бути проти таких змін.

Нардеп із “Слуги Народу” Євгенія Кравчук зазначила, що дискусія з приводу скорочення вивчення годин обов’язкових предметів не нова.

Цікаво буде послухати думки самих учнів, їхніх батьків, вчителів та експертів.



Читайте також:  Культуру в закладах освіти потрібно змінювати — Лісовий

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.