facebook

Військовим змінять термін відпустки

Українським військовим пропонують збільшити термін відпустки
Українські військові продовжують героїчно боронити свою землю від російських окупантів. Але вони потребують відпочинку, щоб побути з сімей та відновити сили. У Верховній раді зареєстровано законопроєкт №9205 із пропозицією збільшити термін відпустки захисникам.



Автором такого документа виступив народний депутат від партії “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко. Документ опубліковано на сайті парламенту у четвер, 13 квітня.

Нардеп вважає, що українським військовослужбовцям мають дати відпустку на строк до 40 днів, а солдатам термінової служби – 20 днів.

За рік військовослужбовцям, вважає Гончаренко, належить 30 днів відпустки, і він пропонує дати ще 10 днів додатково за сімейними обставинами. Відпустка у строковиків має бути не менше 20 днів.

Нардеп також додав, що зараз відпустка у наших захисників дуже обмежена у термінах, а війна дуже виснажує людину.

Нашим захисникам потрібний як душевний, так і фізичний відпочинок. Тому Гончаренко і висунув такий законопроєкт, а також закликав народних депутатів якнайшвидше розглянути цей законопроєкт, щоб рішення було ухвалено в короткий термін і військові змогли більше часу проводити з сім’єю.

Під час дії воєнного стану існує три види відпусток:

Частина щорічної основної відпустки, яка триває до 10 днів;
За поважними обставинами;
За сімейними обставинами: через смерть близької людини, у зв’язку з весіллям, вагітним жінкам у зв’язку з народженням дитини та догляду за дитиною.
Кожен із цих видів відпусток може тривати до 10 днів без урахування часу на дорогу, але не більше двох діб в один кінець.

Важливою умовою оформлення відпустки є те, що вона може бути надана один раз протягом календарного року за одночасної відсутності не більше ніж 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії у відповідному підрозділі.

Читайте також:  Київ може посилити візовий режим з Ізраїлем

Шукайте деталі в групі Facebook