facebook

Відправка мобілізованих на передову: влада готує важливі зміни

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає внесення змін до діючого законодавства України щодо мінімального терміну військової підготовки мобілізованих українців. Зокрема, пропонується допускати мобілізованих без бойового досвіду у зону бойових дій тільки після трьох місяців військових навчань.



Відповідні зміни хочуть внести до статті 39 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Згідно проєкту закону, пропонується відправляти у зону бойових дій мобілізованих без жодного досвіду проходження військової служби або навчальних зборів тільки після закінчення трьох місяців підготовки.

Якщо мобілізований не проходив військову службу або навчальні збори протягом останніх п’яти років, то його можуть відправити на фронт тільки після 1 місяця тренувань.

Водночас призовника можна відправляти у зону бойових дій раніше, але лише якщо є добровільна письмова згода від цього військовозобов’язаного.

Відповідні зміни планують внести після трагічної ситуації, що сталась з мешканцем Тернопільської області Богданом Покітком, якого вбили на фронті на Донеччині через чотири дні після вручення повістки. Він не мав жодного військового досвіду. Тернопільський обласний центр комплектування призначив службову перевірку цього кричущого випадку.

Раніше ми писали, коли можна достроково розірвати контракт із ЗСУ.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також:  Вже з вересня: у водіїв радикально зміниться життя через нові функції "Дія"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.