facebook

Оксен Лісовий зробив потужну заяву про українську мову та російськомовних

Людина є патріотом тієї країни, мовою якої вона розмовляє зі своїми дітьми. Так чинять люди, які хочуть успіху для своїх дітей.

Так вважає очільник Міносвіти Оксен Лісовий. Він також зізнався, що безмірно радіє, коли чує, як російськомовні люди спілкуються з власними дітьми українською.

Оксен Лісовий зробив потужну заяву про українську мову
Міністр подякував усім тим російськомовним, які перейшли на українську. При цьому закликав формувати навколо своїх дітей українськомовне середовище – мультфільми, кіно, книги, коло спілкування, контент у мережі.

На його думку, так чинять люди, які хочуть успіху для своїх дітей. Так чинять люди, які вірять у власну спроможність привести до успіху свою країну.

Маніпуляції навколо мови – це ніщо інше, як лицемірство. І мені вкрай складно лишатися щодо цього байдужим,
– наголосив Лісовий.

Якщо хтось, викладаючи українською, на перерві переходить на російську, – він чи вона насправді демонструє дітям своє скептичне, зневажливе ставлення до держави, додав очільник МОН.

Я прошу всіх припинити таку практику. Якщо російськомовні батьки спроможні перейти на українську з дітьми, то чому система освіти не здатна підтримати їх українськомовністю середовища?,
– переконаний міністр.

Лісовий відреагував на мовний скандал в університеті в Ірпені
У Державному податковому університеті в місті Ірпінь стався мовний скандал.
Студентка попросила викладачку – Любов Воробйову – перейти на українську мову. Педагогиня відмовила.
На інцидент відреагував очільник Міносвіти Оксен Лісовий.
Він наголосив: якщо викладач відмовляється вести заняття державною мовою, це демонструє його зневажливе ставлення до країни.
Міністр також зауважив, що приклад з викладачкою, яка не здатна освоїти українську мову, є прямим порушенням чинного законодавства. Та анонсував заходи у відповідь.

Читайте також:  Оновлений розподіл карантинних зон: де будуть навчатися дистанційно

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.