facebook

Усіх студентів попередили: Кабмін готує масштабні зміни в освіті

В уряді хочуть змінити підхід до фінансування студентів
Український уряд націлений на розширення можливості безкоштовного навчання громадян у вищих навчальних закладах, у зв’язку з чим у Міністерстві освіти України було представлено Стратегічний план розвитку цього сектору. Зокрема, найближчими роками планується збільшення фінансування бюджетних місць для абітурієнтів, пише портал krivbass.city.


У прес-службі Міносвіти зазначили, що державна підтримка юних українців для їхнього безкоштовного навчання у вищих навчальних закладах побільшає вже до 2027 року. Так, планується збільшити кількість безкоштовних місць у ВНЗ, а також розширити грантову систему. Таким чином, вже через три роки завдяки Стратегії уряду в Україні очікується забезпечення державною підтримкою 70% усіх студентів.

Міністерство освіти поставило такі цілі:

повне забезпечення навчання державним коштом 30% студентів;
надання спеціальних грантів для 40% студентів, навчання яких оплачуватиметься державою частково;
державна підтримка 70% учнів у ВНЗ.
Щоб досягти поставленої мети, Міністерство освіти України має намір збільшити бюджетні асигнування до сектору вищої освіти. Крім того, планується розширення грантової підтримки студентів, зокрема спрощення механізму отримання учнями таких грантів. Це планується запровадити для студентів, які належать до вразливих категорій населення.

Також у відомстві націлені на покращення умов здобуття освіти для студентів, які навчаються за рахунок держпідтримки. Зокрема, це стане можливим завдяки залученню кваліфікованих викладачів у ВНЗ, удосконаленню матеріально-технічної бази та розвитку науково-дослідної діяльності серед студентів.

Читайте також:  Із 1 січня зміняться умови продажу та купівлі квартир: на що звернути увагу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.