facebook

Планували дійти до Києва за 13 годин: У мережу потрапили графіки російських військ на 24 лютого

Російські війська на початку повномасштабної війни вірили, що й справді «візьмуть Київ за 3 дні». Принаймні до околиць столиці України планували дійти трохи більше ніж за пів доби. Про це повідомляє The New York Times.



Видання наводить докази того, що спецпідрозділи та диверсанти путіна планували добивати у столиці України Зеленського та інших найвідоміших проукраїнських політиків. Також вони планували блокувати підступи до Києва, щоб на допомогу до «фашистської хунти» не прорвалися підкріплення.

Попередньо, російським військовим оголосили про вторгнення в Україну за кілька годин до його початку.

З Москви дали простий наказ – йти за маршрутом і дістатись до Києва за 18 годин.

 

Одна з колон окупантів мала вийти о 1:33 з бази у Білорусі і вже о 14:55 бути на околиці столиці України.

Плани окупантів провалилися
Один з російських військових розповів, що вони не змогли навіть наблизитися до виконання наміченого плану.

Річ у тім, що військова техніка виявилася занадто важкою й просто загрузла, в результаті росіяни витратили понад добу, щоб перетнути кордон з Україною. При цьому зазначено, що в першій колоні вирушили представники ОМОН і СОБР.

У виданні зауважили, що командування окупантів передбачало опір ЗСУ, але вони планували майже безперешкодний 24-годинний марш-кидок на відстань у 400 кілометрів.

Росіяни повинні були вкопатися приблизно за дві години ходу від Києва та заблокувати українських військовослужбовців, які, на їхню думку, повинні були просуватися з Півдня та Сходу.

 

 

Читайте також:  У військового ЗСУ в зубах застрягла куля: історія дивовижного порятунку. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.