facebook

Італія постачатиме Україні гаубиці – Рютте

Про намір Італії підключитися до постачання Києву важкої зброї повідомив нідерландський прем’єр. В Італії заявили, що ця інформація засекречена.
Італія постачатиме в Україну важке озброєння, аналогічне гаубицям, які надають Німеччина та Нідерланди. Про це у середу, 29 червня, заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє Politico.



Він закликав інші партнери з НАТО також активізувати постачання зброї.

За словами Рютте, Італія вирішила зробити свій внесок у допомогу Україні. На питання, чи означає це, що Італія також відправить гаубиці Panzerhaubitze 2000 німецького виробництва, Рютте відповів, що нам ще доведеться побачити, чи це будуть Panzerhaubitze, але додав, що йдеться про постачання техніки, аналогічної тій, яку раніше Німеччина та Нідерланди вже відправляли до України.

Тим часом, представник міністерства оборони Італії відмовився коментувати можливе постачання гаубиць, заявивши, що в його країні список постачань для України засекречений.

Нагадаємо, напередодні Саміт НАТО схвалив пакет допомоги Україні. Країни Альянсу мають намір постачати Україні нелетальне озброєння, посилити кіберзахист та допомогти модернізувати оборонну промисловість.

Також повідомлялося, що Франція передасть Україні шість САУ Caesar. Артилерійські установки надійдуть на додаток до 12 гаубиць, які французи поставили раніше.

Читайте також:  Військкомати отримають доступ до всіх держреєстрів: як це вплине на мобілізацію

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.