facebook

“Україна має перемогти”: американський генерал назвав головний прокол російських військових

Міф про непереможну російську армію руйнується на очах. Плани президента Росії Володимира Путіна взяти Україну за три дні розвалилися через лютий та вмілий опір українських захисників. “Україна не просто може, а має перемогти”, – упевнений екскомандувач сухопутних військ у Європі генерал США Бен Годжес.



 

Активна фаза війни триває вже 34 дні. За цей час окупанти змогли взяти лише один обласний центр Херсон. Атака на столицю Київ та інші великі й стратегічно важливі міста – Харків, Суми, Чернігів – ганебно провалилася, а в деяких місцях українські захисники перейшли в контрнаступ, повідомляє Bild.

Експерти бачать реальний шанс для України перемогти у цій війні. Бен Годжес зазначає, що українцям під силу щонайменше відкинути російські війська на лінію, яка існувала до 24 лютого.

Важливі фактори успіху української армії на нинішній день:

Україна майже щодня отримувала протитанкову та зенітну зброю від західних союзників.

Зброю в найкоротший термін доставляють на фронт і застосовують проти окупанта.

Україна отримує повноцінну розвідувальну інформацію із супутників про пересування російських військ.

Набуті знання країна використовує для продуманого відбиття атак ворога.

Проте, заявляє американський генерал, головна причина невдач Росії у самій армії та її керівництві.

“Солдати та підрозділи не навчені та недисципліновані. Зарозумілість, з якою вони планували цю кампанію, призвела до загибелі тисяч невинних українських громадян, а також тисяч їхніх власних солдатів”, – наголосив Годжес.

Також солдати РФ мають величезні проблеми із постачанням та бойовим духом.

“130 тисяч російських сімей мають відправити своїх синів на військову службу 1 квітня. Я сподіваюся, що вони будуть чинити опір, щоб їхні сини не стали гарматним м’ясом для путінської війни”, – заявив про підготовку до весняної мобілізації в Росії Годжес.

Читайте також:  Війна забрала жuття ще одного воїна зі Снятинщини – Івана Андріящука

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.