facebook

Українським біженцям в Італії почали виплачувати по 300 євро: як отримати допомогу

Українці, які втекли від війни до Італії, почали отримувати обіцяну допомогу. Тим, хто подав заявки на виплати до 9 травня, вже почали виплачувати гроші. Інші біженці почнуть отримувати виплати з 10 червня.



Судячи з кількості заявок, виплати матимуть 36 тис. осіб, серед яких майже 14 тис. дітей. Допомогу можна оформити як на дорослого, так і на неповнолітніх осіб.

Подавати заявки на оформлення матеріальної допомоги в Італії українці можуть до 30 вересня 2022 року. Гроші будуть видавати щомісяця протягом трьох місяців у сумі 300 євро на дорослого та по 150 євро за кожну дитину.

Для оформлення заяви українським біженцям необхідно обов’язково отримати дозвіл на проживання за програмою тимчасового захисту. Цей документ видають у відділі імміграційної служби у поліції разом із італійським ідентифікаційним номером (Codice Fiscale).

Крім того, щоб отримати допомогу, потрібно самому винаймати житло і проживати в ньому не менше 10 днів. Якщо українці живуть у безкоштовній квартирі, наданій державою, то фінансової допомоги їм не нарахують.

Про зарахування коштів надходить сповіщення на мобільний телефон. Якщо заявку подали до 20 числа місяця, допомогу виплатять у перші 10 днів наступного місяця. При собі потрібно мати документ на посвідчення особи та довідку із Codice Fiscale. Забрати гроші потрібно особисто на пошті готівкою.

Якщо протягом 2 місяців виплати не забрати, їх нарахування скасують. Допомогу можуть виплатити одразу за два або три місяці.

Читайте також:  Хто в Україні зможе отримати пенсію в 17 тисяч: розкрито умову

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.