facebook

Названо найшкідливішу рибу, яку не можна купувати в супермаркетах та їсти

Багато людей люблять рибу, вона містить корисні речовини, необхідні нашому організму. Не всі знають, яку рибу можна вживати без побоювань, а яку краще виключити із раціону харчування.



Названо найшкідливішу рибу, яку не можна купувати в супермаркетах та їсти – today.ua
Найшкідливіша риба, яку краще не вживати
Медики звернули увагу споживачів на макрель – це велика хижа риба, яка мешкає біля узбережжя Індійського океану, Середземного моря, а також у західній частині Тихого океану. Вона здатна накопичувати в собі ртуть, яка у великих кількостях міститься у морській воді, забрудненій промисловими викидами. Цей метал негативно впливає на мозок та нервову систему.

До ртуті більш чутливі діти та вагітні жінки. Дослідники у галузі харчування вважають, що краще ніколи не купувати макрель і не їсти.

Друге місце в антирейтингу риби займає великоокий тунець, який люблять прихильники здорового харчування. При цьому хижак харчується дрібнішими морськими жителями й також накопичує ртуть. Речовина може викликати проблеми з пам’яттю та концентрацією, розвиток депресії та тривожних розладів.

Також рекомендовано мінімізувати вживання морської форелі, сибаси, коропа та дорадо.

Названо найшкідливішу рибу, яку не можна купувати в супермаркетах та їсти

Ціни на рибу в Україні наприкінці червня
У країні стрімко дорожчає риба, яку заборонили ловити у Чорному морі та Дніпрі. Це пов’язано з підривом Каховської ГЕС, який спричинив екологічну катастрофу. Фермерські поля затоплено, а риба масово гине у водоймах. У торгових мережах зростають ціни на морську рибу.

За даними Мінфіну на 23 червня, свіжоморожена скумбрія, яка у травні продавалася в середньому по 136,73 грн/кг, зараз доступна вже по 142,90 грн/кг.

Читайте також:  Субсидії будуть автоматично продовжені на наступний опалювальний сезон, - Розенко

Свіжоморожений оселедець також подорожчав – з 149,16 грн/кг до 154,88 грн/кг.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.