facebook

Зеленський розповів про вирішення питань Криму та Донбасу та пропозиції, які обговорювалися з РФ

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи не визнає Крим частиною Російської Федерації. Але, за його словами, наразі може відкласти вирішення його питання.



Також Україна ніколи не визнає автономію Донбасу. Про це глава держави розповів інтерв’ю італійському каналу Rai 1.

“Ми ніколи не визнаємо Крим частиною Російської Федерації. Крим і так мав до війни автономність, він і є Автономною Республікою зі своїми правами, зі своїм парламентом, він завжди мав свій парламент, але це була українська територія. АРК Крим у складі України – ось про що ми говоримо”, – наголосив він.

Президент зазначив, що під час війни питання Криму “не на часі”, тому Україна може його відкласти.

“Ми говорили про те, що готові говорити з РФ про те, що окей, не на часі рішення по Криму, тому що йде війна – на часі людське життя, давайте відставимо це питання з наших перемовин, якщо воно болюче, якщо воно ускладнює процес перемовин, якщо питання Криму ускладнює процес зустрічі між президентами, окей, давайте відставимо це питання”, – сказав він.

За словами Зеленського, українська делегація під час зустрічі у Стамбулі вже пропонувала російській стороні відставити це питання, але не назавжди, пропонувалося навіть підписати документ, в якому би йшлося, що Україна та Росія мають врегулювати питання Криму упродовж 10 років.

На думку глави держави, “це не погано було б з точки зору дипломатії”.

Щодо Донбасу, то президент наголосив, що широкої автономії не буде.

“Широка автономія Донбасу… там нічого не залишилося, широка автономія чого? Воду ми поставляємо на цю територію, люди хочуть повернути свої домівки. Вони зруйнували зараз ту частину, яку ми контролювали, вони пропонували нешироку автономію. […] Перед тим, як говорити про формат тих чи інших територій не можна було вбити десятки тисяч людей. Ось в чому проблема. Вони вбили, зруйнували і кажуть, давайте тепер автономію. Ми ніколи не визнаємо їх автономію”, – пояснив Зеленський.

Читайте також:  Загибель відомого українця на Донбасі: журналіст вказав на підозріле

Зазначимо, що російські окупаційні війська продовжують свої спроби з виходу на межі Луганської та Донецької областей. І хоча українські захисники відкидають рашистів та утримують лінію фронту, ситуація на Луганщині залишається складною.

Нагадаємо, війна, яку зараз веде Росія проти України, вже не може бути виграшною для неї жодним чином, навіть якщо армія РФ зможе захопити нові території. Президент Росії Володимир Путін провалив три плани щодо підкорення нашої країни. А українські бійці виграли головне – час.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.