facebook

В Раду внесли новий проєкт закону щодо чоловіків-порушників, які виїхали за кордон під час війни – прибрали важливу норму

У Раду внесено новий законопроект щодо кримінальної відповідальності для чоловіків, які нелегально виїхали з країни під час війни. Відповідний документ опубліковано на сайті Верховної Ради.

 

За час воєнного стану це вже другий подібний законопроект.

Від попереднього законопроекту із аналогічним призначенням цей відрізняється тим, що в ньому немає норми про те повернення всіх чоловіків з-за кордону у 10-денний термін після набуття чинності документом.

Пропонується внести зміни в статтю 332(3) Кримінального кодексу України про Незаконне перетинання держаного кордону України під час дії воєнного стану.



«Перетинання державного кордону України під час дії воєнного стану особою, яка згідно законом приписана до призовної дільниці (призовником) у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів, або за документами, що містять недостовірні відомості або з приховуванням від прикордонного контролю, – карається штрафом від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років», – йдеться в тексті проекту №7268 від 08.04.2022.

Читайте також:  Багато хлопців роблять цю зачіску, не здогадуючись, що вона означала раніше (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.