facebook

Українцям обмежили доступ до їхніх банківських рахунків: у НБУ розповіли, які операції дозволено під час війни

НБУ ретельно контролює усі банківські операції українців під час війни. Частина операцій з деяких причин наразі для громадян недоступна. Наприклад, у разі зарахування готівки на банківську картку фізособи на суму понад 400 000 грн та відмови власника рахунку надати документи про джерела походження коштів, свої гроші він отримати не зможе.



У НБУ повідомили, що переказ коштів на такі великі суми у воєнний час можна здійснювати лише на підтримку Збройних сил України або надавати благодійну допомогу Міністерству соціальної політики України. Також дозволено купівлю облігацій внутрішньої державної позики “Військові облігації”.

Фізичним особам дозволили переводити іноземну валюту на суму понад 400 000 грн виключно для купівлі низки товарів: бронежилети, каски, шоломи, військова та тактична форма, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для стеження, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, та засоби для надання медичної допомоги.

НБУ також нещодавно скоротив граничні терміни розрахунків із експортно-імпортних операцій з 365 до 90 календарних днів. Це необхідно, щоб запобігти виведенню капіталу за кордон і запобігти виникненню макроекономічних дисбалансів.

Також у воєнний час встановлено ліміти на міжнародні грошові перекази з картки на карту українців. Так, зараз ліміт на перекази між банківськими картками не повинен перевищувати 100 тис. грн на місяць.

Незабаром Нацбанк планує розглянути деякі послаблення щодо валютообмінних операцій в Україні з огляду на стабільну роботу банківської системи.

Читайте також:  Капелан, який побував у полоні в рф, розповів про знущання окупантів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.