facebook

У військ РФ закінчуються ракети. У розвідці розповіли, скільки ще протягне Путін

Кремль може піти на хитрість, призупинивши війну заради скасування санкцій, а потім знову підло вдарити по Україні

 



У російських окупаційних військ закінчуються високоточні ракети, але Кремль може ще повноцінно воювати з Україною протягом року. Однак, вже зараз Путіну вигідно затягнути війну, щоб накопичити сили і позбутися західних санкцій.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю The Guardian, передає Gazeta.ua.

“Ми помітили, що Росія здійснює набагато менше ракетних обстрілів і використовує ракети Х-22. Це старі радянські ракети виробництва 1970 – х.це свідчить про те, що в Росії закінчуються високоточні ракети”, – розповів він.

Тим не менш, російські економічні ресурси дозволять продовжувати війну нинішніми темпами ще за рік.

“Кремлівське керівництво, можливо, буде намагатися заморозити війну на певний період часу, щоб переконати Захід скасувати санкції, але потім продовжить агресію. Їх мета – вся Україна, і не тільки”, – заявив Скібіцький.

Нагадаємо, для ударів по території України Росія почала використовувати радянські крилаті ракети Х-22. Вперше це сталося в ніч на понеділок, 9 травня, в Донецькій області.

Так, російські військові застосували до шести ракет Х-22 по об’єктах в містах Донецької області в прифронтовій зоні.

Автори припускають, що раз окупанти почали використовувати настільки застарілі ракети, не виключено, що у них вичерпуються запаси “калібрів” і “Іскандерів”.

Відзначимо, що х-22 – це радянські крилаті ракети, які розроблялися, починаючи з 1958 року, а прийняті на озброєння – в лютому 1971. Через застарілу “начинки”, вони можуть бути небезпечними в експлуатації. Наприклад, “Іскандери” поступаються Х-22 по максимальній дальності (500 і 600 км відповідно).

Читайте також:  Тоді почнеться відлік: військовий експерт розповів, коли і за якої умови ЗСУ почнуть перемагати РФ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.