facebook

В Україні відновився навчальний процес: як працюватимуть школи

У 13 областях України сьогодні, 14 березня, як і було заплановано, після вимушених канікул відновився освітній процес. Форма навчання залежатиме від ситуації у регіоні.



 

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

“За інформацією департаментів освіти та науки військових адміністрацій, навчання стартувало у 13 областях “, – йдеться у повідомленні.

Форма освітнього процесу залежить від того, яка ситуація з безпекою у кожному регіоні. Вона узгоджена із військовою адміністрацією.

У 8 областях країни освітній процес у громадах частково розпочався, частково продовжено канікули. У 4 областях навчання припинено.

Міністр нагадав, що для дистанційного навчання учні та вчителі можуть використовувати національну електронну платформу “Всеукраїнська школа онлайн”, на якій розміщено уроки з усіх шкільних предметів для учнів 5-11 класів.

Платформа постійно доступна не лише в Україні, а й за її межами. Тому діти з України, які тимчасово перебувають за кордоном, можуть користуватися нею та продовжувати навчання за українською освітньою програмою.

Також міністр розповів, що Міністерство освіти спільно з Google Україна створили Всеукраїнський онлайн-розклад.

Сьогодні стартував освітній проект “Навчання без кордонів”, який передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів, які проживають у регіонах, де недостатньо якісний зв’язок та проблемний доступ до інтернету. Він реалізується спільно з Міністерством культури, українськими телеканалами ПЛЮСПЛЮС, “Піксель” та “Суспільне”, а також платформами онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТВ, 1+1 відео та sweet. tv.

Читайте також:  Л. Сердюковська: підхід до навчання зовсім не змінився

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.