facebook

Українські мобільні оператори запустили національний роумінг

Якщо ваша мережа тимчасово недоступна, можна переключитись на мережу іншого оператора.



Мобільні оператори “Київстар”, “Vodafone Україна” та lifecell разом із Міністерством цифрової трансформації України, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та послуг поштового зв’язку разом із Українською асоціацією операторів зв’язку “Телас” повідомляють про запуск національного роумінгу в Україні.

Про це йдеться у повідомленні “Київстар”.

Тому відсьогодні, 7 березня, запускається національний роумінг між операторами в тестовому режимі. Тобто, при зникненні зв’язку одного оператора абонент зможе вручну підключати зв’язок іншого оператора.

“Насамперед він буде підключений у зоні активних бойових дій (Харківська, Херсонська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька, Луганська, Кіровоградська, Миколаївська області), далі у Чернігівській, Житомирській, Черкаській та Вінницькій областях і згодом на всій території України. Тобто, при зникненні зв’язку одного оператора абонент зможе підключати вручну зв’язок іншого оператора”, – йдеться у повідомленні.

Підключитись до іншого оператора можна лише вручну:

Відключити автовибір мережі
Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор
iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі

Знайти та вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR, life:) чи LIFECELL
Якщо зареєструватися не вдалось, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу
Перевірити роботу дзвінків та SMS
Наразі національний роумінг доступний для голосових дзвінків та SMS-повідомлень по Україні у всіх мобільних операторів.

Підключення до національного роумінгу передбачає значне навантаження на мережі операторів. Відтак це може впливати на якість роботи деяких послуг.

Читайте також:  Сльози радості! Кінець війни станеться в самий неочікуваний момент у найближчі міcяці. Все почнетсья з Пoльщі та Пpидністров’я

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.