facebook

У МОЗ заявили про нову хвилю поширення коронавірусу в Україні

Україна вийшла на другий рівень поширення коронавірусної інфекції COVID-19 – внутрішньодержавний.



Тому обсервація для громадян, що прибули з-за кордону, вже недоцільна. Таку думку на брифінгу висловив представник МОЗ, директор департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Володимир Колесник, передає “112 Україна”.

“На жаль, ми вийшли на другий рівень передачі інфекції – всередині країни”, – сказав він.

Також директор департаменту охорони здоров’я додав, що метод обсервації тих, хто прибув із-за кордону, вже не має такого значення, як раніше.

“Уже місцеве зараження. Тільки самоконтроль, самоізоляція і самосвідомість”, – вважає він.

Водночас головний санітарний лікар України, перший заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що незабаром у країні з’явиться необхідний запас тестів для проведення діагностики коронавірусу. Це дозволить перевірити понад мільйон осіб.

Яка ситуація з коронавірусом в Україні та світі
З початку 2020 року в Україні виявлено 260 підозр на COVID-19, лабораторно підтверджені 18 випадків. Так, 19 березня новий інфікований зафіксований у Житомирі – захворів чоловік, який повернувся з Євросоюзу, ще один пацієнт із COVID-19 – у Києві.

Двоє українців померли від коронавірусу.

Зазначається, що вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не тільки зразки людей, у яких є підозра на COVID-19, а й встановлених контактних осіб.

Водночас у Києві розігралася справжня драма з коронавірусом – нардеп Сергій Шахов від групи “Довіра” привіз захворювання з Франції. Вслід за ним заразилася й дружина.

Кількість інфікованих коронавірусом COVID-19 в усьому світі станом на 19 березня перевищила 229 тисяч осіб. На планеті вже майже 170 країн і територій, де виявили недугу.

Читайте також:  Вчені прогнозують зростання смертності від COVID в Україні як мінімум до квітня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.