facebook

“Затримували й відводили”: з’явилися нові дані про примусову мобілізацію в Донецьку

Масова примусова мобілізація, влаштована збройними формуваннями РФ у Донецьку, відбувалася просто посеред вулиць. У неділю, 20 лютого, у центрі міста, в районі площі Леніна та проспекту Ілліча (Ворошиловський район), патрулі окупантів зупиняли чоловіків.

Примусова мобілізація у Донецьку

Про це OBOZREVATEL дізнався із власних джерел. “Після перевірки документів затримували та відводили. При мені затримали кількох осіб віком від 20 до 35 років”, – повідомив співрозмовник нашого видання.

За інформацією другого джерела в окупованому місті, працівників так званого міністерства доходів і зборів “ДНР” поставили перед фактом: або власне в “армію”, в окопи, або в “територіальну оборону”.

В останній нібито менше шансів брати безпосередню участь у бойових діях, тому найчастіше вибирають її. Варіанта відмовитися від мобілізації у “держслужбовців” не було.

“У податківців немає особливого вибору, відмовитися не можуть, але й воювати проти України не хочуть. Що стосується тероборони, то тим, хто до неї піде, пообіцяли, що сидітимуть на об’єктах і лише охоронятимуть”, – додало джерело.

За його словами, багато жителів ДНР шкодують, що раніше не поїхали на підконтрольну Україні територію, а тепер це неможливо. Деякі просто ховаються у квартирах і будинках від мобілізаційних рейдів.

Нагадаємо: після оголошення в терористичній “ДНР” загальної мобілізації всіх чоловіків старше 17 років так зване міністерство державної безпеки розпочало облаву на цивільних, насильно забираючи їх до армії.

Представники “МДБ”, за інформацією OBOZREVATEL, блокували виходи з багатоквартирних будинків і заходили до кожної квартири. Усіх чоловіків забирали та відвозили до “військкоматів”.

У Луганську також взялися активно мобілізувати місцевих жителів. З’явилося відео, де чоловіків хапали прямо на вулицях і змушували сісти в автобус.

 

Читайте також:  Ситуація критична: у Зеленського повідомили про наслідки масованої атаки Росії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.