facebook

Лікарі назвали ще один симптом «Омікрону»

І радять бути пильними, тому що його легко не помітити

Врачи назвали еще один симптом «Омикрона» фото


Згідно зі скаргами пацієнтів, запаморочення при COVID-19 дещо відрізняється від того, що виникає у разі інших захворювань або станів. Вони описують його не як почуття втрати свідомості, а як «порушення рівноваги». Цікаво, що такий стан відзначали не лише пацієнти, що перебувають у гострій стадії COVID-19, а й ті, хто вже одужував від цієї інфекції.

Британські фахівці Національної служби охорони здоров’я (NHS) пояснюють появу такого симптому тим, що коронавірусна інфекція може спричинити запалення носових пазух та внутрішнього вуха. Це безпосередньо впливає на вестибулярний апарат, рівновагу якого контролює мозок.

— Якщо вушна інфекція, або євстахієва труба, яка з’єднує вуха із задньою частиною горла, заблокована, це може спричинити запаморочення, — каже доктор Реабілітаційного інституту імені Джона Кеннеді Хакенсак Крістін Грейсс, пише портал Medonet.

Представники охорони здоров’я США вважають, що запаморочення виникає у хворих, інфікованих «Омікроном». Британські доводять, що воно може бути пов’язано і з коронавірусом.

— Вкрай важливо, щоб лікарі були пильними, особливо при роботі з неспецифічними симптомами, як запаморочення, оскільки їх можна легко не помітити, — наголошують співробітники NHS.

І рекомендують пацієнтам, які відчувають запаморочення, рухатися обережно і повільно, а при переході з положення лежачи в положення сидячи, почекати хвилину-дві перш ніж піднятися. Якщо ж запаморочення триватиме довго або супроводжується дзвоном у вухах, погіршенням слуху чи напівнепритомними станами, слід звернутися до лікаря якнайшвидше.

Читайте також:  Ні з чим не порівняти: Олена Шоптенко розповіла про COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.