facebook

“Штам “Дельта” розгортає суперважкі ускладнення, є спосіб врятуватися після зараження”: лікар про надію інфікованих

Штам “Дельта” страшною хвилею накриває населення України. Люди потерпають від нестерпних симптомів і вкрай важких ускладнень. Медики закликають громадян не поводитися зухвало та не легковажити, а натомість подбати про своє здоров’я і здоров’я оточуючих.



Як інформує “УНН”, завідувач кафедри інфекційних хвороб, доктор медичних наук НМАПО ім. П.Л. Шупика Олександр Дуда розповів про особливість лікування коронавірусу.На його думку, якщо людина вже захворіла на Covid-19, то оптимально розпочати лікування у перші 5 діб захворювання. У такому випадку інфекції можна буде запобігти й хвороба може протікати у легкій формі.

“Запобігти подальшому розгортанню хвороби можливо. Особливість лікування полягає в тому, що терапію треба розпочинати якомога раніше. Ми весь час наголошуємо на тому, що чим раніше починати приймати препарати, тим легше буде протікати хвороба. Але тут же ще треба вчасно поставити діагноз. Оптимальний строк призначення препаратів – це перші 5 діб від моменту захворювання”, – вважає Олександр Дуда.

За словами епідеміологів, штам коронавірусної інфекції “Дельта”, який наразі вирує в Україні, дуже швидко атакує організм та прискорює тяжкість перебігу хвороби.

Саме тому, при появі перших симптомів хвороби, треба одразу розпочинати лікування препаратами, які зменшать вірусне навантаження на організм.

Читайте також:  "Штам "Дельта" зацікавлений залишити людину живою": тернопільський професор дає оптимістичний прогноз (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.