facebook

Усі школи України можуть піти на канікули раніше і невідомо на скільки – Ляшко

Осінні канікули в усіх школах України можуть розпочатися на тиждень раніше, з 18 жовтня. Перенести відпочинок школярів Міністерству освіти і науки запропонувала Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НЕС).




Коли канікули мають закінчитись – наразі рішення немає
. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Держкомісія ТЕБ та НС рекомендувала МОН розіслати в регіони лист із рекомендацією перенести початок канікул на тиждень раніше – з 18 жовтня.

“Це дозволить нам стримати в певних відсотках активний епідпроцес”, – пояснив міністр.

А от коли школярі мають повернутися з відпочинку – наразі рішення немає.

“Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а надалі будемо дивитися залежно від епідситуації. Або рекомендуватимемо подовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо ухвалювати інші рішення”, – зазначив Ляшко.

Як пояснив міністр, навчання пов’язане з великою кількістю контактів серед дорослих. За його даними, зазвичай уже за п’ять днів після початку канікул чи призупинення навчання кількість нових хворих зменшується.

Згідно з графіком Міністерства освіти і науки, осінні канікули у цьому навчальному році мають тривати тиждень, з 25 до 31 жовтня. Але це рекомендація, місцева влада або адміністрація школи можуть на власний розсуд переносити канікули за датами і збільшувати їхню тривалість.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, у деяких областях та регіонах вже вирішили почати канікули раніше, зокрема, у Харкові і області, у Сумах, Херсоні, Кропивницькому. Причини місцева влада називає різні. Хтось – через складну ситуацію з захворюваністю на коронавірус, хтось – через проблеми з опаленням. А десь вирішили об’єднати канікули зі святковими днями 14-15 жовтня.

Читайте також:  «Так не має бути», - освітяни назвали найбільший недолік цьогорічного НМТ

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наприкінці вересня заявляв, що навіть за умови необхідного рівня вакцинації серед співробітників шкіл (80% для “жовтої” та “помаранчевої” зони і 100% для “червоної”) можуть відправити на вимушені канікули як окремий клас, так і всю школу. Клас – якщо захворіє хтось із учнів. Школу – якщо таких класів буде понад 50%.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.