facebook

Лісовий розповів, як зараховуватимуть оцінки українським учням-біженцям

Українським школярам, як виїхали з країни через війну, після повернення на Батьківщину зарахують результати навчання у їхніх школах. Взаємно зарахують усі універсальні предмети.



Джерело: NV

Про це заявив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. І додав, що зараз українські школярі за кордоном можуть навчатися за так званим українознавчим компонентом.

Чи зарахують результати навчання учням-біженцям після повернення
До 6 годин на тиждень учні вивчатимуть українську мову, історію та літературу, географію. З цих предметів їм виставлятимуть оцінки. Результати з інших предметів їм зарахують після повернення в Україну, зазначив міністр.

Методичні рекомендації щодо цього розроблені і поширені. Саме навчання запущене дистанційно в окремих школах,
– наголосив Лісовий.

І додав, що все ж є проблема щодо того, що не в усіх країнах українці отримують цю інформацію. Тож Міносвіти почало комунікувати з міністерствами освіти інших країн щодо цього.

Дистанційна школа “Оптіма” не просто відповідає стандартам кращих закладів освіти, вона перевищує їх! Доказом цього є цьогорічний рейтинг шкіл України за результатами НМТ 2023 року. “Оптіма” посіла 3 місце серед шкіл Києва і 6 – серед загальноосвітніх закладів України. А вже сьогодні кожен із вас може самостійно випробувати переваги дистанційної освіти.
Це посильне навантаження, і дублювати школу за кордоном в повному форматі українською школою дітям не треба,
– акцентував посадовець.

І додав, що протягом останніх двох років батьки та учні мали різні сподівання щодо майбутнього, але в Україні їх дуже чекають. І поки діти навчаються за кордоном, це навчання має бути комфортним.

Читайте також:  До 2030 року зарплата вчителів на 80% складатиметься з посадового окладу, на 20% з доплат

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.