facebook

В університетах та інших вишах вводять обов’язкові щеплення від коронавірусу

У вищих навчальних закладах, а також у наукових установах щеплення від коронавірусу стануть обов’язковими для всього персоналу. Так вирішив МОЗ, доповнивши список громадян, які підлягають обов’язковій вакцинації, ще й цими категоріями працівників.



Тижнем раніше МОЗ був опублікований список установ, в яких персонал підлягає обов’язковій вакцинації.

Зокрема, щеплення від коронавірусу в обов’язковому порядку повинні мати:

співробітники центральних органів виконавчої влади, а також їхніх територіальних підрозділів;
працівники державних адміністрацій на місцях;
працівники установ професійної (професійно-технічної), спеціальної передвищої освіти, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних закладів освіти.
Проте, кілька днів по тому МОЗ вирішило поповнити цей список ще кількома категоріями працівників. Йдеться про викладачів вишів, працівників закладів післядипломної і спеціалізованої освіти, а також науковців. Для них усіх щеплення від коронавірусу також стануть обов’язковими.

При цьому не має значення, до якої форми власності належить той чи інший навчальний заклад: вакцинації підлягають викладачі як із державних, таки і з приватних університетів.

Зараз список працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації, представлений у Федерацію профспілок України. Після того, як він буде затверджений, громадянам, що потрапляють у цей список, дадуть час на те, аби пройти вакцинацію.

“Ми визначаємо дату, з якої він (наказ) вступає в силу, щоб можна було підготуватися. Після цього роботодавець повинен відсторонити людей, які не вакциновані і не відповідають вимогам. Якщо вакцинація обов’язкова, то роботодавець зобов’язаний відсторонити людину, яка не вакцинована”, – підкреслив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Читайте також:  Не здала гроші на подарунки: маму попросили не приводити дитину до школи через "борги"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.