facebook

Українцям радять починати вакцинуватися від грипу через можливий спалах хвороби. Ексклюзив

Українцям радять вакцинуватися не лише від COVID-19, а і від грипу, адже з приходом холодної пори року та дощів людський організм схильний до різних інфекційних захворювань. Попри те, що минулого сезону спалаху грипу не було, цієї осені все може змінитися.

Українцям радять починати вакцинуватися від грипу через можливий спалах хвороби. Ексклюзив


Про це в коментарі OBOZREVATEL ексклюзивно розповів лікар-інфекціоніст, професор Сергій Крамарьов. Насамперед подбати про себе радять людям з груп ризику.

“В минулому сезоні грипу практично не було. Але віруси – непередбачувані організми, тому невідомо, що буде. Стосовно дощів і холодів, то це буде сприяти збільшенню захворюваності. Люди почнуть більше перебувати в приміщенні і контактувати, а це умови для передачі коронавірусу в першу чергу, але всіх інших вірусів також. Тому спалах і підйом буде точно. Особам з групи ризику я радив би вакцинуватися не лише від COVID-19, а і від грипу”, – сказав Крамарьов.

Лікар радить людям вакцинуватися від грипу.

Він нагадав, що підтримувати імунітет потрібно здоровим способом життя. Ефективніше дбати про себе постійно, а не за два тижні до різкої зміни погоди. Також лікар не радить споживати імуностимулятори та імуномодулятори, адже вони не завжди ефективні і можуть зашкодити організму.

Додамо, що синоптики прогнозують теплий початок вересня в Україні, але загалом погода буде одночасно і літньою, і осінньою. З другої половини місяця може початися суттєве похолодання. Загалом наприкінці літа по країні пішли дощі.

Читайте також:  “Зранку знайшла його мертвим”: На Тернопільщині дружина спокійно спала, поки її чоловік стікав кров’ю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.