facebook

Івано-Франківщина: Епідемічна ситуація не поліпшується

Станом на 23 червня на Івано-Франківщині офіційно підтверджено 2091 випадок захворювання на COVID-19. За добу — 35 нових. Понад половину пацієнтів одужали.



Загалом у медзакладах першої лінії боротьби з коронавірусом розгорнуто 1246 місць, зайнято 242. Найбільше — в обласній інфекційній лікарні.

Тенденція до зростання виявлених випадків коронавірусу спостерігається протягом останнього тижня. Щодня — по 40–45 нових. Одночасно зростає й кількість ПЛР-досліджень. В Івано-Франківську за весь період карантину проліковано 2196 осіб із пневмоніями — на третину більше, ніж за такий само період торік.
На регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ще 19 червня ухвалили рішення щодо часткового припинення карантинних послаблень.

Такі заходи викликали хвилю обурень серед рестораторів і власників закладів громадського харчування, а також спортивних та фітнес-клубів. Навіть акції проводили біля будівлі обласної влади, в райцентрах.

Десь влада пішла на поступки, але в кафе й ресторанах і надалі у приміщеннях не обслуговують. Десь дозволено приймати клієнтів у літніх альтанках, із дотриманням протиепідемічних заходів. А загалом — торгівля на винос. За дотриманням карантину суворо стежать правоохоронці та представники Держпродспоживслужби.

Людмила СТРАЖНИК.

Читайте також:  Китайські експерти зробили прогноз щодо термінів епідемії коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.