facebook

Спалах “хвороби легіонерів”, у Польщі померла 8 людина: як розпізнати симптоми

У польському місті Жешув спалах “хвороби легіонерів”. Від легіонельозу померла вже восьма людина.



 

Зазначається, що цей пацієнт мав багато інших хронічних захворювань, повідомляє Onet з посиланням на речника Університетської клінічної лікарні у Жешуві.

За його словами, померлий пацієнт мав багато хронічних захворювань, у тому числі онкологію. Однак тести підтвердили, що він був інфікований легіонелою, яка вже зачепила сотню людей у цьому місті.

Місцева влада вже провела кризову нараду, на якій було прийнято рішення про дезінфекцію хлором і озоном понад 1000 кілометрів водогонів Жешува.

Також влада проінструктувала мешканців як відстояти воду, щоб вона втратила частину хлору, і порадила потім кип’ятити її перед вживанням. Так рівень хлору, який буде використовуватися, буде безпечним для людини.

До слова, “хвороба легіонерів” – це легенева інфекція. Вона передається через вдихання інфікованих водних бризок, проте не через питну воду.

Дослідники стверджують, що зазвичай інфікування стається через системи кондиціонування або крани і душові кабіни, якими не часто користуються. Також відомо, що хвороба не може передаватися від людини до людини.

У легкій формі та на початкових етапах хвороба нагадує простий грип з симптомами, як жар, озноб, сухий кашель, головний і м’язовий біль.

У тяжкій формі характеризується загальною інтоксикацією, важкою пневмонією з задишкою, болем у грудях, ураженням сечовидільної та центральної нервової системи. Є високий ризик розвитку пневмонії.

Інкубаційний період хвороби триває від двох до десяти днів. Лікування зазвичай проходить шляхом антибіотикотерапії.

Вакцини від легіонельозу поки не існує.

Читайте також:  У Польщі знайшли франківця, якого понад тиждень розшукували рідні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.