facebook

У Міносвіти назвали категорії вчителів, яким підвищать зарплати до 4000 доларів

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що в Україні викладачі отримуватимуть гідні заробітні плати в розмірі 4000 доларів США або 107 тисяч гривень.



Глава Міністерства освіти Сергій Шкарлет уточнив, що така висока заробітна плата для викладачів цілком реальна в Україні, правда, платити її будуть не всім, а лише одній категорії.

Як було заявлено під час передвиборної кампанії Володимира Зеленського, з ініціативи Президента в Україні буде створено Університет Президента. Володимир Зеленський взяв під контроль виконання всіх своїх обіцянок народу, тому наполягає на заробітних платах для викладацького складу нового ВНЗ в розмірі 4000 доларів або навіть євро.

У той же час, в МОН заявляють, що навіть якщо подібний рівень зарплат і буде впроваджений для педагогів Університету Президента, то не для всіх. Крім того, Шкарлет зазначив, що викладати дисципліни студентам в інноваційному ВНЗ будуть кращі з кращих педагогів України, які мають величезний викладацький досвід за плечима і пройдуть складний конкурс.

Читайте також:  В італійському підручнику з географії Україну зарахували до регіонів Росії: спалахнув скандал

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.