Паски на топленому молоці: унікальний рецепт випічки до Великодня по-олександрійськи
Паски на топленому молоці: унікальний рецепт випічки до Великодня по-олександрійськи
Олександрійські паски на топленому молоці: рецепт
Складові:
1 л топленого молока
1 кг цукру
500 г вершкового масла
10 яєць
3 сирих курячих жовтка
150 г свіжих дріжджів
3 пакетики ванільного цукру
2 ст. л. коньяку
2,5 кг просіяного борошна
1 ч. л. солі
Етапи приготування:
1. Яйця і жовтки збийте до однорідності, влийте тепле молоко, нарізане шматочками м’яке вершкове масло і дріжджі. Перемішайте, залиште в теплому місці на 10-12 годин, можна на ніч.
2. Вранці всипте в миску з опарою сіль, ваніль, додайте родзинки або цукати, влийте коньяк, поступово вмішайте муку.
3. Замісіть м’яке і в’язке тісто, щоб воно не липло до рук, змащуйте пальці розтопленим вершковим маслом. Поставте підходити в тепле місце.
4. Збільшене в два рази тісто ще раз злегка перемісіть, потім наповніть формочки на одну третину і знову поставте підходити.
5. Випікайте паски при 180 градусах в духовці до рум’яного кольору.
6. «Шапки» охололи пасок покрийте глазур’ю і посипте кольоровою посипкою.
Смачного!
Шукайте деталі в групі Facebook