facebook

Паски на топленому молоці: унікальний рецепт випічки до Великодня по-олександрійськи

Паски на топленому молоці: унікальний рецепт випічки до Великодня по-олександрійськи



Олександрійські паски на топленому молоці: рецепт
Складові:

1 л топленого молока
1 кг цукру
500 г вершкового масла
10 яєць
3 сирих курячих жовтка
150 г свіжих дріжджів
3 пакетики ванільного цукру
2 ст. л. коньяку
2,5 кг просіяного борошна
1 ч. л. солі
Етапи приготування:

1. Яйця і жовтки збийте до однорідності, влийте тепле молоко, нарізане шматочками м’яке вершкове масло і дріжджі. Перемішайте, залиште в теплому місці на 10-12 годин, можна на ніч.

2. Вранці всипте в миску з опарою сіль, ваніль, додайте родзинки або цукати, влийте коньяк, поступово вмішайте муку.

3. Замісіть м’яке і в’язке тісто, щоб воно не липло до рук, змащуйте пальці розтопленим вершковим маслом. Поставте підходити в тепле місце.

4. Збільшене в два рази тісто ще раз злегка перемісіть, потім наповніть формочки на одну третину і знову поставте підходити.

5. Випікайте паски при 180 градусах в духовці до рум’яного кольору.

6. «Шапки» охололи пасок покрийте глазур’ю і посипте кольоровою посипкою.

Смачного!

Читайте також:  АДВОКАТ КОЦАБИ: НАША МЕТА ― ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СУД

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.