facebook

“Не здали гроші у батьківський комітет на 8 березня”, – у одному з дитсадків у Чернівцях принизили дівчинку

У Чернівцях у дитячому садку №42 “Перлинка” одну з дівчаток принизили, залишивши без подарунка на 8 березня.



Про це написав на своїй сторінці у Facebook батько дитини – чернівчанин Ігор Лесько, який зареєстрований під нікнеймом Горный Уарабей.

За його словами, він відмовився здати гроші, які збирав батьківський комітет групи до дня 8 березня.

Також він опублікував фото, на якому видно, що дівчатка граються подарунками, які вони отримали до свята, а його донька сидить осторонь. Батько заявив, що це фото надіслали йому зумисно, щоб продемонструвати приниження його дитини.

Батьки збирали гроші на 8 березня. Привітали дівчаток. Мою дитину не привітали демонстративно. Можна було вивести її з групи, подзвонити й сказати: “Заберіть дитину раніше”, або ще якось вирішити цю ситуацію. Але вони привітали при всіх, а моя дитина сиділа й плакала

На думку батька, такі дії неприпустимі. Він вважає їх буллінгом, а також зазначає, що батьківські комітети взагалі не повинні існувати, адже “СРСР вже давно розпався”.

Ігор Лесько також повідомив, що з батьків збирали по 300 грн, проте дітям подарували декілька пластмасових динозавриків, а жодних чеків чи звітів ніхто не надав. У чоловіка виникають сумніви, чи ці кошти справді використали чесним способом, тому і не здає гроші на такі подарунки чи заходи. Також він повідомив, що за цю суму ще й вітають вихователів. На вимогу здати гроші батьківському комітету він відповів відмовою, адже хотів, щоби привітали лише його дитину. Натомість йому відповіли, що в такому разі його донька залишитсья без подарунка.

Реакція освітян
Завідувачка садочку Аліна Колибняк сказала виданню ACC, що навмисно фото ніхто не надсилав.

Читайте також:  Стало відомо хто зі шкільних вчителів буде проходити сертифікацію педагогів у 2024 році

“У садочку гроші ніхто не збирає. Все, що робить батьківський комітет, він робить на власний розсуд. Вони мають власні групи у соцмережах і там спілкуються. Їх ніхто ні до чого не зобов’язує”, – наголосила вона.

Заступниця начальника управління освіти та науки Чернівецької міськради, начальниця відділу дошкільної освіти Ніна Вітковська додала, що чекає на пояснення від працівників закладу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.