facebook

Степанов: COVID-вакцинація розпочнеться з понеділка, але є умова

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що з понеділка, 15 лютого, Україна очікує поставку вакцин від COVID-19. Після чого почнеться вакцинація від коронавірусу.



Про це він заявив в ефірі “Україна 24”.

“Ми очікуємо поставку вакцини відразу після 15 лютого і відразу почнемо (вакцинацію, – ред.). Після поставки вакцини відразу почнемо робити щеплення згідно з нашим національним планом”, – заявив він.

При цьому Степанов повідомив, що вчора попросив прискорити поставки вакцини в Україну.

“Я вам можу сказати, що я вчора ввечері розмовляв з інститутом, від якого ми очікуємо перший мільйон доз вакцини компанії AstraZeneca. Я сказав, що нам дуже швидко потрібно. Вони зараз працюють, щоб завантажити і відправити (вакцини, – ред.)”, – додав він.

Зазначимо, що джерела РБК-Україна повідомили, що вакцинація в Україні може не розпочатися з 15 лютого. За його словами, наступного тижня буде проводитися підготовка мобільних бригад, які будуть робити щеплення на першому етапі вакцинації.

Минулого тижня глава МОЗу Максим Степанов заявив, що в Україні процес вакцинації від COVID-19 в регіонах розпочнеться одразу після 15 лютого. При цьому буде використовуватись вакцина 3-4 різних виробників.

Читайте також:  Українців штрафуватимуть на 17-68 тисяч грн: хто і за що може влетіти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.