facebook

“Кара Божа”: директорка спецшколи публічно ображала дітей з інвалідністю

На Рівненщині з профілю директорки Костопільської спецшколи у Facebook з’явився коментар, де діти з інвалідністю фактично названі «карою Божою».

Це викликало обурення в очільниці громадської організації, що опікується дітьми з інвалідністю, Маріанни Онуфрик, яка зробила цю історію публічною. За її словами, схожі коментарі Марії Шами – непоодинокі.

Проте сама директорка причетність до авторства заперечує й планує звернутися у поліцію, пише zaxid.net.

Керівниця ГО «Соціальна Синергія» Маріанна Онуфрик опублікувала скріншот коментаря, який нібито залишила директорка Костопільської спецшколи Марія Шама. Маріанні, яка виховує дитину з інвалідністю й відстоює право на сім’ю таких дітей, Марія Шама відповіла: «А якщо у вас така дитина є, то вас Бог мало покарав».

Сама Марія Шама сказала у коментарі «Суспільному», що вже кілька днів не заходила у соцмережі і такий коментар не писала. За словами директорки, у спецшколі у неї постійно відчинений кабінет, відтак доступ до її комп’ютера й ноутбука мають інші працівники закладу.

«Я є у Facebook, але я такого не писала. Звідки я знаю ту людину, чи є в неї діти, я такого взагалі не могла написати, ви що. Мені що, потрібні зайві проблеми? Могли підставити, в школі таке робиться, що могли що завгодно зробити», – сказала директорка Костопільської спеціальної школи Марія Шама.

Маріанна Онуфрик розповіла Суспільному, що коментаторка Марія Шама часто залишає коментарі під дописами, що стосуються постанови уряду №586, вступаючи у полеміку з тими, хто відстоює право дітей на сім’ю. Це була відповідь під коментарем у дописі нардепа Павла Сушка. Сама ж постанова ускладнює прийом дітей до інтернатів.

Також Марія Шама розповіла, що була шокована від активності своєї сторінки, коли зайшла у Facebook. Вона запевнила, що звертатиметься у поліцію, аби там встановили, хто писав від її імені.

Спецшкола, яку очолює Шама, підпорядкована обласній раді, контракт з нею закінчується вже у грудні. У зв’язку з цим, за словами директорки, в закладі «склалася нездорова атмосфера».

У школі, яку Шама очолює з 2018 року, навчаються діти з порушеннями опорно-рухового апарату і психічними розладами.

Читайте також:  У Польщі послабили заборони для українців: що змінилося

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.