facebook

вчені виявили алкогольний напій, який захищає від коронавірусу. І це — не жарт

Дослідники виявили антиоксидант, який ефективно протистоїть респіраторному дистрес-синдрому. А це — частий супутник Covid-19.



Дистрес-синдром є наслідком запального процесу в легенях. Фактично, це — легенева недостатність. Вона часто супроводжує перебіг коронавірусної хвороби.

Її симптомами є утруднене дихання, сильна задишка, а в деяких випадках — і синюватий колір шкіри.

Канадські медики з’ясували, що легенева недостатність послаблюється, якщо в організмі підвищується вміст певного ферменту.

І сприяє процесу один широко поширений алкогольний напій.

Що з’ясували вчені?
Дослідники з університету Лаваля переконані, що ключову роль в цій ситуації відіграє фермент АСЕ2.

Коли його вміст в організмі зростає, тяжкість синдрому легеневої недостатності знижується.

натомість концентрація цього ферменту в організмі підвищується завдяки одному з видів антиоксидантів.

І цей антиоксидант — той самий ресвератрол, що міститься у вині, і є головною причиною того, що вино є частиною здорової дієти і продовжує життя.

Найбільше ресвератрола міститься в червоному вині, хоча і в білому він теж є.

Вчені припускають, що респіраторний дистрес-синдром може бути викликаний надмірною активністю імунної системи. А ресвератрол відомий своєю здатністю пригнічувати цю активність. На думку італійської дослідниці Люсії Малагуарнера з університету Катанья, яка не брала участі в дослідженні канадських вчених, придушення запальних процесів у легенях полегшує дихання пацієнтів. І це — найважливіший результат канадського дослідження.

Тому з певного погляду, червоне вино можна вважати ліками від Covid-19, хоча в цьому твердженні і є велика частка умовності. Швидше це можна сформулювати так — завдяки ресвератролу червоне вино може полегшувати перебіг хвороби Covid-19 у деяких пацієнтів.

Насправді, для того, щоб отримати ресвератрол, не обов’язково пити вино.

Читайте також:  Стало відомо, коли українці вийдуть на роботу: Шмигаль зробив важливу заяву

Цей антиоксидант також міститься в арахісі і фісташках, у малині, чорниці, винограді й какао.

Однак, червоне вино все-таки залишається найефективнішим способом отримання ресвератрола.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.