facebook

Українка у Польщі народила четверню, а її чоловіка можуть депортувати з країни

У польській лікарні Вроцлава у понеділок, 20 вересня, українка народила четверню. Такі випадки бувають раз на 10 тисяч пологів.



Про це пише Yavp.pl.

Народила жінка на 30-му тижні вагітності. Діти та їхні мама почувають себе добре. У лікарні вони пробудуть ще кілька тижнів під наглядом неонатологів, поки діти не наберуть вагу. Зараз у батьків вже п’ятеро синів, старшому синові – 16 років.

Сім’я переїхала до Польщі з Кропивницького. Оселилися вони у Вроцлаві, там же і знайшли роботу. Пізніше Марина і Олексій одружилися.

Зараз у пари проблеми, так як на фірму, де працює чоловік, прийшли з перевіркою прикордонники, які виявили, що той працював без необхідного дозволу воєводи. Чоловікові виписали штраф на 3 тисячі злотих і зобов’язали виїхати з країни.

Вони подали апеляцію на рішення прикордонної служби, проте їх юрист каже, що рішення про депортацію винесли законно. Дружина не може залишитися одна без чоловіка зі старшим сином і чотирма новонародженими. А чоловікові необхідний дозвіл на роботу, щоб заробляти і забезпечити сім’ю.

На цю історію звернула увагу уповноважена президента у справах мігрантів з України Ольга Хребор. Вона у соцмережах звернулася до воєводи Нижньосілезького воєводства, щоб той зацікавився справою.

Читайте також:  Магнітні бурі у вересні: названі дати сильних метеоударів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.