facebook

Вперше у світі народилася трійня з Covid-19

У мексиканському штаті Сан-Луїс-Потосі в новонароджених трійнят — двох хлопчиків і дівчинки — виявили коронавірусну хворобу. За словами лікарів, цей випадок є «безпрецедентним».
Про це пише “Hromadske” з посиланням на “BBC”.



Малюки народилися передчасно 17 червня. Наразі вони перебувають у лікарні. Один із хлопчиків має дихальну недостатність, стан двох інших дітей стабільний.

Поки невідомо, яким саме чином малюки взагалі могли захворіти на COVID-19. У світі дуже невеликий відсоток новонароджених заражається одразу після народження — але, на думку лікарів, це не той випадок.

«Вони не могли заразитися коронавірусом у момент народження», — вважає міністерка охорони здоров’я Мексики Моніка Ліліана Ранґель Мартінес.

Водночас батьків трійнят наразі перевіряють на коронавірусну хворобу — можливо, вони є безсимптомними її носіями. Припускається, що вірус міг передатися в утробі матері — про такі випадки вже повідомляли й раніше.

Станом на 23 червня з початку епідемії коронавірусне захворювання підтвердили у 9 млн 192 тисячі 309 людей зі всього світу, йдеться далі у публікації. З них 4 млн 939 тисячі 295 пацієнтів одужали та 474 444 — померли від ускладнень. Наразі продовжують лікування понад 3,7 млн людей.

Читайте також:  У Калуші померла медична працівниця, у якої був COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.