facebook

В “Охматдиті” померла чотирирічна дитина: маму не пустили

У київській лікарні “Охматдит” у реанімації від лейкемії помер чотирирічний хлопчик. В останні хвилини життя до Льоші не пустили рідну маму.

Попрощатися з сином жінці заборонили медики, посилаючись на інструкцію. Про це ТСН розповіла тітка дитини (щоб подивитися фото і відео, доскрольте до кінця сторінки).

Хлопчик перебував у лікарні з січня 2020 року, два тижні тому його перевели в реанімацію. Весь цей час мама знаходилася поруч з сином. Через карантин адміністрація лікарні обмежила час відвідин реанімації – жінку пускали двічі в день по годині.

За словами мами, в день смерті вона бачила Льошу вранці, а другий раз її до нього не пустили. Лікарі пояснили це тим, що жінка може занести коронавірус у відділення.

У коментарі журналістам два заступника “Охматдиту” пояснили, що відділення інтенсивної терапії у них відкриті, але на час карантину діють суворі правила. Заходити в реанімацію можуть тільки батьки, які лежать в лікарні і ні з ким не контактують.

У медзакладі розповіли, що мама хлопчика в той день вийшла за територію і порушила режим. У той же час вона каже, що вийшла тільки побачитися з чоловіком.

“Якби мама була біля реанімації – маму б пустили. Їй сказали не заходити вже після того, коли вона вийшла на вулицю. Ми пояснили, що вона потенційно може бути небезпечна для дитини і може прискорити процес”, – розповіли в “Охматдиті”.

Після інциденту в лікарні обіцяють переглянути правила. Там запевняють, що батьки будуть мати доступ до реанімації цілодобово, але на певних умовах. Їх будуть тестувати на коронавірус і заборонять контакти із сторонніми.

Читайте також:  Трирічний лучанин на велосипеді потрапив у ДТП

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.